Mintchokladkaka.
Som ni alla kanske har förstått så gillar jag att baka. Det är ett härligt att joxa runt i köket.
och ännu härligare att bjuda min älskling på nybakt fika när han kommer hem från jobbet.
Jag måste bara tippsa alla choklad älskare om den kaka.
Den är både seg, maffig och krispig.
Avnjutes med glass eller grädde till.
100 g smör.
3msk kakao.
2,5 dl mjöl.
2 dl socker.
0,5 tsk bakpulver.
2 ägg.
200g fazer mintchoklad.
Visspa ihop ägg och socker i en bunke.
Smält smöret i en kastrul på spisen.
Häll i smör,mjöl,kakao,socker och bakpulvret i samma bunke som ägg och sockret och rör om.
Grovhacka chokladen och häll i.
Häll sedan smeten i en smörad kakform.
Grädda i mitten av ugnen på 175 c i 15 min.
För att få den seg, låt den då stå i kyl nån timma innan servering. Eller avnjut den varm.

/A
och ännu härligare att bjuda min älskling på nybakt fika när han kommer hem från jobbet.
Jag måste bara tippsa alla choklad älskare om den kaka.
Den är både seg, maffig och krispig.
Avnjutes med glass eller grädde till.
100 g smör.
3msk kakao.
2,5 dl mjöl.
2 dl socker.
0,5 tsk bakpulver.
2 ägg.
200g fazer mintchoklad.
Visspa ihop ägg och socker i en bunke.
Smält smöret i en kastrul på spisen.
Häll i smör,mjöl,kakao,socker och bakpulvret i samma bunke som ägg och sockret och rör om.
Grovhacka chokladen och häll i.
Häll sedan smeten i en smörad kakform.
Grädda i mitten av ugnen på 175 c i 15 min.
För att få den seg, låt den då stå i kyl nån timma innan servering. Eller avnjut den varm.

/A

Kommentarer
Trackback